info@energycoinfoundation.org

Anne-Marie Pronk werkte de afgelopen 13 jaar aan lokaal klimaatbeleid, voor onder andere Klimaatverbond Nederland (een vereniging van 180 gemeenten, provincies en waterschappen met een voorlopend klimaatbeleid en werd opgericht in 1992) en de VNG. Als campagnestrateeg, bedenker en uitvoerder van klimaatcampagnes en mede-ontwikkelaar van instrumenten voor lokaal klimaatbeleid.

Ze dacht de afgelopen jaren mee aan de campagnestrategie voor Warmetruiendag, de grootste klimaatactie van Nederland (in 2019 240.000 actieve deelnemers) en introduceerde in 2012 de Zonatlas in Nederland, een interactieve website waarmee je in kunt zoomen op alle daken van Nederland en de onafhankelijk berekende zonne-energiepotentie van alle dakdelen kunt bekijken.

Ze vertegenwoordigde Klimaatverbond in de projectgroep die de Lokale Energie Etalage bouwde: een tool waar je kunt zien waar je gemeente staat in de energietransitie ten opzichte van de doelstellingen van het SER Energieakkoord. Daarnaast schreef ze een serie columns in dagblad Trouw over de klimaattop van Parijs en was ze o.a. een aantal jaren projectleider van Groene Voetstappen en de landelijke Kinderklimaattop. Ze volgde de afgelopen jaren diverse collegereeksen Psychologie voor Duurzaamheid aan de Impact Academy, waar wetenschappers hun bevindingen delen over klimaatpsychologie en wat mensen aanzet tot duurzaam gedrag.

Volg Anne-Marie op Twitter, LinkedIn. Website: www.klimaatzuster.nl.