info@energycoinfoundation.org

Energiecoöperatie Zonnedorpen

De omgeving Noord-Groningen wordt met enige regelmaat opgeschrikt door aardbevingen. Deze aardbevingen hebben een direct verband met de winning van aardgas. Een aantal verenigingen van dorpsbelangen uit de dorpen Garsthuizen, Leermens, ’t Zandt, Zeerijp en Zijldijk (gemeente Loppersum) willen een alternatief bieden voor de gaswinning en hebben het initiatief genomen om samen energie op te wekken. Voor dat doel hebben zij de energiecoöperatie Zonnedorpen opgericht.

De energiecoöperatie Zonnedorpen is gestart met de aanleg van een zonneveld voor iedereen die geen geschikte ruimte heeft om zelf zonne-energie op te wekken. De grond is gehuurd en de eerste palen zijn geslagen. Met cabaretier Freek de Jonge als eregast begint zaterdag 14 april de aanleg van het eerste collectieve zonnepark in aardbevingsgebied. De crowdfunding start dan ook en wordt georganiseerd door GreenCrowd.

De EnergyCoin Foundation ondersteunt dit initiatief van harte en schenkt elke investeerder in het zonnepark 10 EnergyCoins (ENRG) voor elke 100 euro inleg. De EnergyCoins kunnen bij een volgende crowdfunding van GreenCrowd worden ingewisseld voor eurowaarde en zijn ook persoonlijk opvraagbaar.
We verkenden samen een aantal mogelijke toepassingen hoe de blockchaintechniek in te zetten om het behalen van de doelstellingen van de energiecoöperatie te versnellen.